Randdetail haaks bitumen daktrim

Randdetail haakse opstand bitumen

Detail met (schuine) haakse opstand en aluminium daktrim

randdetail haakse opstand bitumen met daktrim

Randdetail haakse opstand bitumen met daktrim

Opbouw:

a. Eerste laag van de dakbedekking aangebracht tot in de kim.
b. De eerste randstrook van voorkant dakrand aangebracht tot ruim op het dakvlak (min. 100mm). Deze randstrook eventueel mechanisch bevestigd in de onderconstructie h.o.h. (als kimfixatie).
c. Laag van dakbedekking aangebracht tot in de kim.
d. Een aluminium trim aangebracht op de eerste randstrook. Voorzijde trim dient een onderliggende horizontale gevelvoeg min. 15mm af te dekken.
e. De tweede randstrook vanuit de daktrim aangebracht tot ruim op het dakvlak (70mm).

Borstwering bij hoge dakranden ( ≤ 350mm )

randetail haakse opstand bitumenstroken

Randetail haakse opstand bitumenstroken

Opbouw

a. De eerste laag van de dakbedekking aangebracht tot in de kim.
b. Een randstrook in de kim ca. 150mm hoog opgezet en aangebracht tot ruim op het dakvlak (min. 100mm). Deze randstrook eventueel mechanisch bevestigd in de onderconstructie h.o.h. (als kimfixatie).
c. De toplaag van dakbedekking aangebracht tot in de kim.
d. Tweede randstrook van voorkant dakrand aangebracht in halve baanbreeedte, tot ruim op het dakvlak (min. 70mm). Op deze randstrook een dakrandafwerking aanbrengen(e).

Samenvatting daktrim aanbrengen:

  • Voordat de daktrim wordt gemonteerd op het hout, moet er eerst een strook dakbedekking geplakt of gebrand worden, plakken doen we uiteraard met sterke lijm en zelfklevende dakbedekking. Doordat we dat op deze manier doen blijft de kans op een brand door de kieren van het hout beperkt tot een minimum omdat alles wordt afgesloten.
  • Nadat de eerste strook dakbedekking op het hout is geplakt “voorkant boeiboord tot 70mm tot 100mm door de nek op het dakvlak” wordt de daktrim op het hout geschroefd of met draainagels in het hout geslagen.
  • Omdat de trim bovenop de strook wordt gemonteerd is het onmogelijk dat er water bij een eventuele lekkage onder de strook van de daktrim loopt. Maar laat je de strook onder de daktrim weg is de kans dat het hout bij een eventuele lekkage in de daktrim vochtig wordt door inkomend vocht.
  • Nadat dit is gedaan kan de dakbaan tot in de kim van de opstand gebrand of geplat worden.
  • Daarna moet er in de datrim een strook dakbedekking worden geplakt of gebrand. Vanaf buitenkant daktrim tot 70mm tot 100mm door de kim op het dakvlak.

Waarom?

  • Omdat de daktrim altijd tussen 2 lagen dakbedekking moet zitten (bitumineus).
  • Nadat de daktrim is afgewerkt met een strook bitumen moeten de stuiken worden afgekit 100mm naar links, 100mm naar rechts “stuiken zijn de naden tussen de aluminium deklijsten”. Omdat de kit tussen de naden zit kunnen er geen regensporen tegen de gevel komen.

Addink Dakbedekking uit Hendrik Ido Ambacht.

 

marcel
Nieuwsgierig
Latest posts by marcel (see all)

    Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.